Carbonaralasagne

Jag är stormförtjust i Pasta Carbonara och tillika lasagne så när jag hittade det här receptet på både och så skyndade jag mig att svänga ihop den här varianten. Supergod om ni frågar mig, och lite enklare att göra än den vanliga lasagnen. Testa vetja! Receptet är för cirka 4 personer:

  • 300 g pancetta (eller bacon)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g ricotta
  • 2 dl riven ost, t ex Cheddar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk torkad timjan
  • 4 dl grädde (eller något mer om det verkar torrt)
  • 12 lasagneplattor
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  1. Värm ugnen till 200º.
  2. Tärna pancettan. 
  3. Skala och hacka vitlöken. 
  4. Stek pancettan till fin färg, sänk värmen och tillsätt vitlök, stek ytterligare någon minut. Sila bort fettet och lägg det stekta i en skål. 
  5. Rör ner ricotta, ost, parmesan, timjan och grädde. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Varva lasagneplattor med ostkrämen i en smord ugnsform, 25 x 15 cm. Avsluta med ostkräm. 
  7. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter. 
  8. Ta ut lasagnen och tryck fyra hål med två skedar. Knäck ett ägg i varje hål. Täck formen med folie och ställ in i ugnen ytterligare 10 minuter. Låt vila en stund innan servering. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.