Couscousbiffar

Det hade blivit kokt couscous över från fredagskvällen som jag gjorde biffar av och tog med ut på utflykten. Ute i det fria smakar maten som allra bäst! 

Nu har vi haft några fina lördagar när solen har tittat fram och det har nästan känts som om våren är på väg redan… nåja, det var väl att ta i kanske men ljusare har det minsann blivit! Igår passade vi på att gå en härlig promenad längs Säby vandringsled på Tjörn. Vandringsleden låg under vatten lite här och där men vi lyckades till slut att ta oss ut till Säby ö där vi åt medhavd matsäck och drack varm choklad och det smakade himmelskt efter alla strapatser. 

Här kommer så ett väldigt enkelt recept på biffar som man kan göra på i princip vad som helst som blir över från middagar, det är bara att låta fantasin flöda. Så här gjorde jag mina, för sisådär en fyra personer:   

  • ½ paket bacon 
  • 4 dl kokt couscous
  • 4 ägg
  • 1 knippe kokt grön sparris
  • salt
  • peppar
  • curry
  • spiskummin
  • chiliflakes
  1. Strimla bacon smått och stek knaprigt. Låt det svalna.
  2. Blanda couscous med äggen i en skål. Rör om ordentligt.
  3. Skär sparrisen i små bitar och lägg ner det i skålen, blanda ner de avsvalnade baconbitarna. 
  4. Smaka av smeten med salt, peppar, curry, spiskummin och chiliflakes. 
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och skeda upp smeten till plättar direkt i pannan, tre åt gången är lagom. Stek dem frasiga på båda sidor. 
Vid ett gammalt hus från mitten av 1800-talet ute på Säby ö intog vi de fortfarande ljumma biffarna med varm choklad. Det är lycka det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.