Pepparkakssnitt

I år har jag inte bakat några vanliga utstansade pepparkakor utan istället lyxat till det lite med dels pepparkakscookies (se tidigare inlägg) och de här vansinnigt goda pepparkakssnitten. Jag vet inte vilka som är godast så det får nog bli delad förstaplats. Receptet nedan är för cirka 44 kakor.

Jag vill också passa på att önska er alla som kikar in i min enkla blogg en riktigt God jul och ett Gott nytt år! 

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 4 dl vetemjöl

Garnering:

  • Vit choklad, cirka 100 g
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt med elvisp.
  3. Blanda bikarbonat, pepparkakskrydda och mjöl och blanda ner det i smörsmeten. Arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i fyra bitar och rulla ut i längder, cirka 40 cm. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper, platta till lite. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt längderna vila ett par minuter och skär sedan i sneda bitar och låt kallna.
  5. Smält vit choklad och doppa ena änden på varje kaka i chokladen eller ringla chokladen över kakorna. Lägg kakorna på en bricka att stelna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.