Glöggbollar

Två dagar kvar till julafton och vi ligger inte på latsidan, inte än i alla fall. Nähä, för här rullas det mera julgodis och nu smaksätter vi med juleglögg. Har man bara en matberedare är det här godiset superenkelt att göra och så tänkte jag bara säga att om man vill bjuda barnen på de här godbitarna så väljer man glögg utan alkohol men det förstår ju var och en.

Så här lyder receptet för 24 ganska stora bollar:  

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 4 msk kakao
  • 5 dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk glögg
  • 100 g mjölkchoklad
  • strössel
  1. Kör mandelmassa, smör, kakao, havregryn, socker, vaniljsocker och glögg i en matberedare.
  2. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Ställ kallt i 15 minuter.
  3. Gör stora bollar, rulla dem i strössel och ställ dem i små pappersformar. Förvaras kallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.