Dill- och romröra

Goddagens! Söndag är det idag och helgen har varit blåsig och regnig mest hela tiden och fortfarande viner det i knutarna här på Tjörn. Vi har haft alla barnen och barnbarn härute och dessutom har vi i helgen blivit ägare till katten Nils, 5 år. Han har fått en egen kattlucka så han ska kunna gå in och ut som han vill. Nu får man hoppas att han kommer att trivas. 

Ett litet matrecept ska vi väl också ha idag och då vill jag gärna tipsa om  den här smaskiga kalla såsen som passar till fisk och skaldjur i synnerhet men också som en kall dipsås till grönsaksstavar om man hellre föredrar det. Fyra personer räcker den nog till, på ett ungefär: 

  • 1½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk röd eller svart rom
  • ½ tsk citronsaft
  • salt
  • dillvippa
  1. Blanda majonnäs, crème fraiche, den hackade rödlöken och dillen. Rör ner romen men spara lite till garneringen.
  2. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Toppa med med citronskiva, dill och resten av romen. 
Sista citronerna från trädet i år, inga blommor än så nu lär det dröja tills nästa skörd….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.