Kokos- och apelsintoppar

De här små läckra kokos- och apelsintopparna doppade i vit choklad är näst intill omöjliga att motstå. Nästan som små bakelser….

Då kör vi lite kakor igen tycker jag och idag tänkte jag bjuda på läckra kokostoppar doppade i vit choklad och med smak av apelsin. Kakorna bakas ganska ofta här på Tjörn eftersom de försvinner så förskräckligt snabbt ner i fikamagarna. Goda som tusan är de!

För 25-30 kakor:

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 200 kokos
  • 1 apelsin, rivet skal

Garnering:

  • 100 g vit choklad
  • apelsinzest
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det smälta smöret, kokos och finrivet apelsinskal. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten och forma till toppar på bakpappersklädd plåt. Grädda i cirka 12 minuter.
  5. Låt kakorna svalna på plåten.
  6. Smält chokladen, antingen i mikron eller i vattenbad. Doppa toppen på kakorna i chokladen och garnera med lite apelsinzest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.