Laxfyllda pannkakor i ugn

Halloj igen! Här kommer ett redigt gott middagsförslag där man gratinerar vansinnigt goda, laxfyllda pannkakor i ugnen, perfekt att förbereda långt innan middagen ska serveras. Det här måste ju bara testas!

För 4-5 personer: 

  • 2½ dl dinkelsikt
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smält smör

Fyllning:

  • 200 g babyspenat
  • 250 g keso
  • 1 dl riven ost
  • 300 g kallrökt lax
  • flingsalt
  • peppar

Ostsås:

  • 50 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • salt 
  • peppar
  1. Blanda dinkelsikt och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt det smälta smöret. 
  2. Stek pannkakor och låt kallna. 
  3. Skölj spenaten till fyllningen och låt rinna av. Fräs spenaten i lite smör tills vätskan kokat in. Låt det kallna och pressa ur vätskan (det blir väldigt lite kvar av all spenat!) och grovhacka sedan spenaten.
  4. Hacka laxen i mindre bitar.
  5. Blanda ihop spenat, keso, riven ost och lax till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken. Sjud såsen 5 minuter under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den rivna osten, smaksätt med salt och peppar. 
  7. Värm ugnen till 225°.
  8. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en smord ugnsform. Häll över ostsåsen.
  9. Gratinera högt upp i ugnen cirka 20 minuter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.