Sötpotatisbiffar

Idag har det både regnat och blåst och jag har mest hållit mig inomhus och tagit det lugnt. Klockorna är ändrade till vintertid och medelhavsväxterna har plockats in till uterummet och i år har vi installerat extra växtbelysning i hopp om att de små omogna apelsinerna inte ska börja falla av. Det ser lovande ut än så länge… Nu tänkte jag i alla fall bjuda på vegetariska sötpotatisbiffar med yoghurtsås. Biffarna är ganska mättande som de är men vill man så äter man lite kokt ris till. Smaklig spis på er!

4 personer: 

  • 400 g sötpotatis
  • 150 g halloumiost
  • 2 salladslökar
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 ägg

Yoghurtröra:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk sambal oelek
  1. Rör ihop yoghurt, olja, mynta, vinäger, salt och peppar till yoghurtröran, smaka av med sambal oelek.
  2. Skala och grovriv sötpotatisen.
  3. Grovriv halloumin.
  4. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Blanda potatisriv, halloumi och lök. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och blanda runt ordentligt. Tillsätt ägg och blanda noga.
  6. Forma smeten till bollar, platta till och stek dem i olja 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera med yoghurtröran och eventuellt kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.