Kyckling med jordnötter

Idag har jag och en av sönerna varit på långpromenad ute på landet. Fortfarande är det ju ganska varm temperatur utomhus men man ser att naturen börjar gå på lågfart och höstfärgerna börjar visa sig åtminstone en aning i trädkronorna. Vackert är det nu och vackrare lär det bli… 

Nu tänkte jag i alla fall bjuda på en enkel kycklingrätt med jordnötter som med fördel serveras med kokta nudlar. Det här är mat som går relativt fort att få färdigt och är hur gott som helst så här i hösttider så smaklig spis på er! 

För 4 personer: 

  • 300 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 3 morötter
  • 1 röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1½ dl osötat jordnötssmör
  • 2-3 dl vatten
  • 200 g äggnudlar
  • 5 salladslökar
  • 1 dl salta jordnötter
  1. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimlor. Fräs bitarna i olja i en stekgryta. Salta och peppra lite.
  2. Skala och skär morötterna i mindre bitar och lägg ner bland kycklingen, hacka chilin och lägg ner i grytan tillsammans med den rivna ingefäran och låt fräsa ihop en stund.
  3. Tillsätt soja, limejuice, pressad vitlök, honung, jordnötssmör och vatten. Låt allt koka under lock på ganska svag värme tills kycklingen är helt genomkokt, späd med mer vatten om det verkar torrt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av i durkslag.
  5. Skär salladslöken i mindre bitar och strö dem tillsammans med jordnötterna över kycklinggrytan. Servera med de kokta nudlarna.  
Stigfjorden i Bohuslän en helt vindstilla dag i somras. Idag hade vi betydligt mer moln på himlen och en frisk vind på promenaden vid havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.