Rårakor med löjrom

Potatisen är svår att vara utan och det säger jag för jag är mer eller mindre uppväxt med den här delikata knölen i alla dess former och det går inte en sommar utan att vi åtminstone har en eller ett par pallkragar där vi odlar någon av alla sorter som finns på marknaden. Användningsområdet är onekligen stort och här lyxar vi till det lite med en råraka (som ju bara är råriven potatis och salt) och toppar med dyr löjrom (eller billigare variant). Bon appétit på er!

För 4 personer: 

 • 800 g fast potatis
 • ¾ tsk salt
 • ½ dl rapsolja
 • 40 g smör
 • 80 g löjrom 
 • 1 finhackad rödlök
 • ½ dl finskuren gräslök
 • 1 dl gräddfil
 1. Skrubba potatisen och riv grovt. Blanda med salt. Vrid ur potatisen i en ren kökshandduk.
 2. Hetta upp en stekpanna med lite av oljan och smöret. Lägg i ¼ av potatisen i ett tunt lager. Tryck ut rårakan samtidigt som pannan skakas och stekspaden skjuts under rårakan så att den inte fastnar.
 3. Stek på medelvärme 4-5 minuter på varje sida. Stjälp upp på en tallrik och stek resten av rårakorna på samma sätt.
 4. Servera med löjrom, rödlök, gräslök och gräddfil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.