Pankopanerade fiskbullar

Varför inte lyxa till fiskbullarna lite med att dubbelpanera och steka i rikligt med olja. Pankoströbrödet gör att de blir så där härligt frasiga och om man inte snålar på oljan blir de nästintill friterade. Det här är gudagott!

För cirka 4 personer: 

  • 2 burkar fiskbullar i buljong á 375 g
  • 1-1½ dl vetemjöl
  • salt, peppar
  • 2 ägg
  • 2-3 dl panko
  1. Häll av buljongen från burkarna och låt fiskbullarna torka till ordentligt i durkslag. 
  2. Häll upp vetemjöl i en skål, salta och peppra, blanda runt ordentligt. 
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik eller skål. 
  4. Häll upp panko i en tredje skål. 
  5. Doppa fiskbullarna runtom, först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i panko. 
  6. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek bullarna runt om på medelvärme till fin färg. 
  7. Servera med kokt potatis, potatismos eller ris. 

Tips: Spara buljongen från fiskbullarna, den blir fin att ha som bas om man vill göra någon sås till bullarna. Smaksätt då gärna med dill och citron. MUMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.