
Varför inte lyxa till fiskbullarna lite med att dubbelpanera och steka i rikligt med olja. Pankoströbrödet gör att de blir så där härligt frasiga och om man inte snålar på oljan blir de nästintill friterade. Det här är gudagott!
För cirka 4 personer:
- 2 burkar fiskbullar i buljong á 375 g
- 1-1½ dl vetemjöl
- salt, peppar
- 2 ägg
- 2-3 dl panko
- Häll av buljongen från burkarna och låt fiskbullarna torka till ordentligt i durkslag.
- Häll upp vetemjöl i en skål, salta och peppra, blanda runt ordentligt.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik eller skål.
- Häll upp panko i en tredje skål.
- Doppa fiskbullarna runtom, först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek bullarna runt om på medelvärme till fin färg.
- Servera med kokt potatis, potatismos eller ris.
Tips: Spara buljongen från fiskbullarna, den blir fin att ha som bas om man vill göra någon sås till bullarna. Smaksätt då gärna med dill och citron. MUMS!
