Krämig räkpasta

Här kommer en riktigt god pastarätt med räkor, grädde och vitt vin + lite annat smått och gott som är tusan så enkel att svänga ihop. Spara gärna räkskalen i frysen, sen är det bara att plocka fram och göra en räkfond vid senare tillfälle när tid finnes. Recept på fonden kommer strax i bloggen, men först den goda pastarätten då…..

4 portioner: 

  • 250 g små tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 kuvert saffran
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk koncentrerad fiskfond
  • ½ kg färska räkor (cirka 200 g skalade)
  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 paprika
  • 150 g sockerärter
  • ½ dl fint hackad persilja
  1. Skär tomaterna i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök och mjukfräs i smör i en stor panna. Tillsätt saffran och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater, vatten, vin, grädde och fiskfond. Låt sjuda i 10 minuter.
  2. Skala räkorna och koka pastan under tiden.
  3. Tärna paprikan fint och strimla sockerärterna. Lägg allt i såsen och låt sjuda ytterligare någon minut. Låt pastan rinna av och vänd sedan ner den i såsen. Tillsätt räkorna precis innan servering och strö över persilja.
Kan inte låta bli att ta med en bild på en alltid lika pigg och glad Elias. Bilden är tagen i våras innan han hade lärt sig att krypa men lite på gång var han allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.