Nöt- och fruktbollar

Nu är det dags att bjuda på de här fantastiskt goda kokosbollarna, sötade med dadlar, fikon och aprikoser, alltså inget vitt socker så långt ögat kan nå. De här bollarna måste ni bara lova att testa nu i sommar, de är lika goda som de med socker, om inte snäppet ännu godare!

Cirka 20 bollar:

  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 2 dl kokos
  • 5 torkade fikon
  • 5 torkade dadlar
  • 5 torkade aprikoser
  • 2 msk kokosolja
  • 1-2 msk honung

Garnering:

  • 1 dl kokos
  1. Lägg hasselnötsmjöl och kokos i matberedare.
  2. Klipp bort skaften på fikonen, ta ur kärnorna på dadlarna och klipp sedan fikon, dadlar och aprikoser i mindre bitar och lägg i matberedaren. Mixa tills allt är finfördelat.
  3. Tillsätt kokosolja och honung och blanda ihop till en ganska kladdig deg. Forma bollar och rulla dem i kokos. Förvaras kallt eller frys in i plastlåda. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.