Tonfiskgratäng

Den här gratängen är perfekt att göra när det finns kokt, kall potatis över i kylen. En enkel och opretentiös maträtt helt enkelt!

4 portioner: 

  • 1 purjolök
  • 500 g kokt potatis
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2-3 msk kapris
  • 1 dl skivade svarta oliver
  • 150 g halverade cocktailtomater
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 50 g riven ost
  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Strimla purjolöken och fräs lätt i lite smör eller olja. Skär den kokta potatisen i skivor.  Smörj en ugnsform och varva potatis, purjolök, avrunnen tonfisk, kapris och oliver i formen och lägg tomaterna ovanpå.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen i formen. Strö över den rivna osten och grädda gratängen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.