Tre goda röror

En röra med saffran, en med parmesan och en klassisk Rhode Island blir fina tillbehör till färska räkor, nybakad frasig baguette och några goda, krämiga ostar. Lite vitt i glasen till det och humöret blir på topp!

Saffransaioli

  • 2 vitlöksklyftor                                     
  • 3 äggulor                                                 
  • 1 tsk dijonsenap                                     
  • 1 tsk vitvinsvinäger                      
  • 1 kuvert saffran                                     
  • 3 dl rapsolja                                             
  • salt
  • peppar                                                                    

 Rhode Island                                                                                    

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl chilisås
  • några droppar tabasco
  • 1 msk konjak
  • salt
  • peppar

Parmesanröra

  • 2 dl gräddfil
  • 200 g färskost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl riven parmesanost
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • salt
  • peppar
  1. Skala vitlöken till saffransaiolin och riv den fint. Lägg de rumsvarma äggulorna i en skål tillsammans med vitlök, dijonsenap, vinäger och saffran. Vispa ner oljan i en tunn stråle tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ihop majonnäs, gräddfil, chilisås, tabasco och konjak till Rhode Island, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda gräddfil och färskost i en skål. Pressa ner vitlöken. Tillsätt parmesan, persilja, gräslök och dill och blanda runt. Smaksätt med salt och peppar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.