
Saffransaioli
- 2 vitlöksklyftor
- 3 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 kuvert saffran
- 3 dl rapsolja
- salt
- peppar
Rhode Island
- 2 dl majonnäs
- 2 dl gräddfil
- ½ dl chilisås
- några droppar tabasco
- 1 msk konjak
- salt
- peppar
Parmesanröra
- 2 dl gräddfil
- 200 g färskost
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ dl riven parmesanost
- ½ dl hackad persilja
- ½ dl hackad gräslök
- ½ dl hackad dill
- salt
- peppar
- Skala vitlöken till saffransaiolin och riv den fint. Lägg de rumsvarma äggulorna i en skål tillsammans med vitlök, dijonsenap, vinäger och saffran. Vispa ner oljan i en tunn stråle tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ihop majonnäs, gräddfil, chilisås, tabasco och konjak till Rhode Island, smaka av med salt och peppar.
- Blanda gräddfil och färskost i en skål. Pressa ner vitlöken. Tillsätt parmesan, persilja, gräslök och dill och blanda runt. Smaksätt med salt och peppar.
