Morotsvåfflor med avokado- och laxtopping

Med ett våffeljärn kan man göra härligt frasiga våfflor, antingen man vill äta med grädde och sylt eller som här; riktigt matiga guldgula morotsvåfflor som kan serveras som lunch eller middag. Med en topping av avokado, kallrökt lax och creme fraiche blir man garanterat mätt. För fyra personer låter receptet så här: 

  • 4 medelstora morötter
  • 200 g havregryn
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • peppar
  • neutral olja

Topping:

  • 2 mogna avokador
  • 1 rödlök
  • 250 g kallrökt lax i skivor
  • 2 dl creme fraiche
  • hackad gräslök
  1. Skala och riv morötterna.
  2. Mixa havregrynen i en matberedare till ett grovt mjöl.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt morot, havremjöl, bakpulver, salt och peppar. Vispa runt ordentligt till en jämn smet. Låt vila 15 minuter.
  4. Värm våffeljärnet och pensla på lite olja. Häll cirka 1 dl smet för varje våffla, håll dem varma allt eftersom i 150° varm ugn så håller de sig frasiga.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna och skär dem i skivor. Skiva löken tunt och dela i ringar. Toppa våfflorna med avokado, lök, kallrökt lax och creme fraiche. Garnera med gräslök och servera genast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.