
En köttgryta med smak av Thailand kan man kalla den här skapelsen som uppkom en kväll när vi hade en bit fläskkött i frysen som behövde rensas ut. Här kan man förstås ta lite vad som finns hemma och blanda i grytan men så här gjorde i alla fall jag den här gången. Receptet är för cirka fyra personer:
- 600-700 g fläskkött
- 1 msk curry
- 1 rågad tsk röd currypasta
- 1 msk fishsauce
- lite chiliflakes
- peppar
- salt
- 3 morötter
- 1 liten purjolök
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 färsk broccoli
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk minimajs
- 1 burk champinjoner
- 1 burk vattenkastanjer
- lite vatten
- eventuellt maizena
- Skär köttet i strimlor och fräs i lite olja i stekgryta till fin färg. Tillsätt curry, röd currypasta, fishsauce, chiliflakes, peppar och salt.
- Skala och skär morötterna i slantar och lägg i grytan. Strimla purjolöken, skala och skär gul lök i strimlor och lägg ner allt i grytan. Pressa ner vitlöken. Skär paprikan i bitar och broccolin i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med kokosmjölken. Låt koka ihop under lock cirka 20 minuter.
- Häll av vätskan från minimajsen, champinjonerna och vattenkastanjerna och lägg i det i grytan. Späd med lite vatten och låt koka ihop en stund till. Rör eventuellt ner lite maizena för lite tjockare konsistens. Servera med kokt ris.