Thaiinspirerad fläskköttsgryta

En köttgryta med smak av Thailand kan man kalla den här skapelsen som uppkom en kväll när vi hade en bit fläskkött i frysen som behövde rensas ut. Här kan man förstås ta lite vad som finns hemma och blanda i grytan men så här gjorde i alla fall jag den här gången. Receptet är för cirka fyra personer: 

 • 600-700 g fläskkött
 • 1 msk curry
 • 1 rågad tsk röd currypasta
 • 1 msk fishsauce
 • lite chiliflakes
 • peppar
 • salt
 • 3 morötter
 • 1 liten purjolök
 • 2 gula lökar
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 1 röd paprika
 • 1 färsk broccoli
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 burk minimajs
 • 1 burk champinjoner
 • 1 burk vattenkastanjer
 • lite vatten
 • eventuellt maizena
 1. Skär köttet i strimlor och fräs i lite olja i stekgryta till fin färg. Tillsätt curry, röd currypasta, fishsauce, chiliflakes, peppar och salt.
 2. Skala och skär morötterna i slantar och lägg i grytan. Strimla purjolöken, skala och skär gul lök i strimlor och lägg ner allt i grytan. Pressa ner vitlöken. Skär paprikan i bitar och broccolin i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med kokosmjölken. Låt koka ihop under lock cirka 20 minuter.
 3. Häll av vätskan från minimajsen, champinjonerna och vattenkastanjerna och lägg i det i grytan. Späd med lite vatten och låt koka ihop en stund till. Rör eventuellt ner lite maizena för lite tjockare konsistens. Servera med kokt ris. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.