Thaiinspirerad fläskköttsgryta

En köttgryta med smak av Thailand kan man kalla den här skapelsen som uppkom en kväll när vi hade en bit fläskkött i frysen som behövde rensas ut. Här kan man förstås ta lite vad som finns hemma och blanda i grytan men så här gjorde i alla fall jag den här gången. Receptet är för cirka fyra personer: 

  • 600-700 g fläskkött
  • 1 msk curry
  • 1 rågad tsk röd currypasta
  • 1 msk fishsauce
  • lite chiliflakes
  • peppar
  • salt
  • 3 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 färsk broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk minimajs
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk vattenkastanjer
  • lite vatten
  • eventuellt maizena
  1. Skär köttet i strimlor och fräs i lite olja i stekgryta till fin färg. Tillsätt curry, röd currypasta, fishsauce, chiliflakes, peppar och salt.
  2. Skala och skär morötterna i slantar och lägg i grytan. Strimla purjolöken, skala och skär gul lök i strimlor och lägg ner allt i grytan. Pressa ner vitlöken. Skär paprikan i bitar och broccolin i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med kokosmjölken. Låt koka ihop under lock cirka 20 minuter.
  3. Häll av vätskan från minimajsen, champinjonerna och vattenkastanjerna och lägg i det i grytan. Späd med lite vatten och låt koka ihop en stund till. Rör eventuellt ner lite maizena för lite tjockare konsistens. Servera med kokt ris. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.