
För 4 personer:
- 4 laxfiléer
- 150 g rökt sidfläsk
- 400 g pasta
- 3 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5-6 dl gräddmjölk
- salt, peppar
- persilja
- Fräs lite smör eller olja i en stekpanna och stek laxfiléerna runt om, salta och peppra.
- Skär fläsket i tärningar och låt det steka med bredvid laxen eller i en egen stekpanna.
- Koka pastan under tiden och låt den rinna av i durkslag.
- Smält smöret i en ganska stor kastrull, vispa ner mjöl och späd med gräddmjölken. Låt koka i 5 minuter till en tjock sås, späd med lite vatten om den blir för tjock och smaka av med salt och peppar.
- Rör ner den kokta pastan i såsen och strö över lite persilja.
- Lägg upp laxfiléerna på tallrikar, strö över fläsket och servera med pastastuvningen och citronklyftor.