Sidfläsktoppad laxfilé med pastastuvning

Den här maträtten kom till när jag rensade frysen från några laxfiléer, en bit rökt sidfläsk och en påse kokt pasta och kombinationen blev minsann en riktig höjdare. Citronen på bilden är från egen odling och eftersom de mognar så fruktansvärt långsamt på trädet så nallar jag då och då en omogen grön rackare och smaksätter maten med. Det fungerar hur bra som helst, citroner är ju ändå alltid sura….

För 4 personer: 

  • 4 laxfiléer
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 400 g pasta
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5-6 dl gräddmjölk
  • salt, peppar
  • persilja
  1. Fräs lite smör eller olja i en stekpanna och stek laxfiléerna runt om, salta och peppra.
  2. Skär fläsket i tärningar och låt det steka med bredvid laxen eller i en egen stekpanna.
  3. Koka pastan under tiden och låt den rinna av i durkslag.
  4. Smält smöret i en ganska stor kastrull, vispa ner mjöl och späd med gräddmjölken. Låt koka i 5 minuter till en tjock sås, späd med lite vatten om den blir för tjock och smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ner den kokta pastan i såsen och strö över lite persilja.
  6. Lägg upp laxfiléerna på tallrikar, strö över fläsket och servera med pastastuvningen och citronklyftor.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.