Morotsrårakor

Nu kommer lite mer runda former men nu något helt annat än bananplättar i förra inlägget även om formen är densamma. Nä, nu vankas det nämligen rårakor gjorda på morötter, potatis och lök. Några ägg fick också gå i smeten för att hålla ihop den bättre och, himmel och pannkaka, det här blev ju riktigt gott vetja!

För 4 personer: 

  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 2-3 ägg
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk dragon
  • chiliflakes
  1. Skala och riv potatis och morötter ganska fint, antingen i matberedare eller för hand på rivjärn. Blanda ner äggen.
  2. Skala och hacka löken fint och tillsätt i smeten. Blanda ner salt, peppar, dragon och lite chiliflakes.
  3. Hetta upp olja/smör i en stekpanna och klicka ut till rårakor, två stycken i taget är lagom. Platta till dem så gott det går och stek på medelvärme på båda sidor till fin färg. Håll de färdigstekta rårakorna varma på ett fat i ugnen på svag ugnsvärme under stekningen. 
Den vegetariska varianten är nog så mättande…..
…..men äter man kött och är lite mer hungrig så blir det hur gott som helst med lite prinskorv eller kanske krispigt stekt bacon till. SMASKENS säger jag bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.