Paprikasoppa

Så var det dags igen för lite nya recept tycker jag. Jag tänkte bjuda på en mustigt god paprikasoppa i all enkelhet. Soppan är ganska mättande som den är men om man vill äter man bröd till. En klick creme fraiche eller yoghurt på toppen gör också susen!

4 portioner: 

  • 2 stora röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 burk hela tomater med spad
  • 1 burk förkokta linser, valfri sort (bönor går också bra)
  • 4 dl vatten
  • ½ msk vitvinsvinäger 
  • ½ msk paprikapulver
  • chiliflakes, efter smak
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl parmesanost
  • salt, peppar
  • oregano
  1. Skölj och rensa paprikorna från kärnor, skär dem i stora klyftor.
  2. Skala och klyfta löken.
  3. Töm upp linserna i ett durkslag, skölj och låt rinna av en stund.
  4. Hetta upp lite olja i en gryta och fräs paprika- och lökklyftor en stund på medelvärme. Häll i tomaterna med sitt spad, linser, vatten och vinäger. Strö över paprikapulver, chiliflakes, smulad buljongtärning och pressad vitlök och låt sedan småkoka under lock 10-15 minuter.
  5. Rör ner parmesanosten och mixa soppan ganska slät. Smaka av med salt, peppar och oregano och servera med en klick matyoghurt eller creme fraiche. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.