Lammfärsfyllda paprikor

Paprikorna som köptes hem var enormt stora varför fyllningen ser lite snål ut. Alltså, välj mindre paprikor eller öka på mängden färs om ni vill ha snyggare mat på tallriken.

Paprikor är som gjorda för att fyllas med godsaker och när de fått mjukna i ugnen och fått lite färg blir de fantastiskt goda också. Här har jag fyllt med lammfärsröra men det går förstås bra med vilken färs som helst och äter man inte kött så funkar vegofärs alldeles utmärkt istället. Nu hugger vi in!

För 4 personer: 

  • 4 paprikor, valfri färg
  • 500 g lammfärs
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 dl grädde 
  • 2 dl riven parmesanost
  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Dela paprikorna och ta bort kärnorna.
  3. Bryn lammfärsen i smör eller olja till fin färg.
  4. Finhacka schalottenlökarna och blanda ner i färsen. Pressa över vitlöksklyftorna. Tillsätt tomatpuré, timjan, oregano, grädde och 1 dl av parmesanosten. Låt koka ihop en liten stund, smaka av med salt och peppar och fyll sedan paprikorna med färsen. Strö över resten av parmesanosten.
  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 25 minuter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.