Fluffiga kokospannkakor med räkfyllning

Med en aning kokos i smeten blir de här fyllda pannkakorna så vansinnigt goda och passar fantastiskt bra ihop med den gräddiga räkfyllningen. Så, vare sig man äter LCHF-kost eller inte så kan jag varmt rekommendera den här lite lyxiga lunch- eller middagsrätten. Här kommer receptet då, för fyra: 

  • 5 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl fiberhusk
  • 1 dl kokosflingor
  • lite salt
  • 2½ dl standardmjölk

Fyllning:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 3 dl skalade räkor

Garnering: 

  • dillvippor
  • citronskivor
  1. Vispa ihop ägg, grädde, fiberhusk, kokos och lite salt. Tillsätt mjölken, blanda ordentligt och låt stå en stund.
  2. Grädda pannkakor i lite smör eller olja och lägg upp dem på ett fat medan fyllningen görs.
  3. Koka upp grädden med saften från en halv citron (spara den andra halvan till garneringen) och hackad dill. Låt koka ihop en stund, salta och peppra lite. Blanda ner räkorna och låt det bli varmt men inte koka mer.
  4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg upp på tallrikar och garnera med dillvippor och citronskivor. 

Tips: Se till att grädda pannkakan ordentligt på ena sidan innan du vänder den så håller den ihop bra. Min första pannkaka var jag för snabb att vända och den gick mitt itu….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.