Bakad potatis med rostbiffröra

Jag flikar in med en liten potatisrätt tänkte jag så här en torsdagskväll. Och då blir det en mjukt bakad potatis (ta till lite extra tid i ugnen hellre än för kort tid) som fylls med en god röra av rostbiff och curry och det här blir riktigt gott kan ni tro! För 4 personer lyder receptet:

  • 4 bakpotatisar

Curryröra:

  • 1½ dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 salladslökar
  • 250 g grillad rostbiff
  • 1 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skrubba rent potatisarna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i ugnen cirka 1 timme.
  3. Rör ihop creme fraiche, majonnäs, curry och honung. Tillsätt strimlad salladslök, strimlad rostbiff och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär ett kryss i varje potatis och lägg upp dem på tallrikar, fördela röran i potatisarna och servera varmt.

Och så måste jag ju bara flika in med en bild på min stora favorit, som han växer och utvecklas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.