Majssoppa med kikärtstopping

Nu kör vi en vegetarisk soppa tycker jag även om den här ser lite oansenlig ut på bilden men jag försäkrar att den smakar desto mer. Riktigt mättande är den men servera lite bröd till vetja, om det finns några extra hungriga vid bordet. Det här är en enkelt tillagad rätt som inte kostar så många kronor och har man ingen stavmixer så vill jag gärna rekommendera att man införskaffar en sådan (eller lägger till på önskelistan inför julen…) för allt blir så mycket lättare i köket och troligtvis mer ekonomiskt i långa loppet. Så, smaklig måltid på er då!

4 personer:

 • 1 röd chili
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 tsk spiskummin
 • 1 tsk gurkmeja
 • 400 g majs
 • 3 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 4 dl kokosmjölk (1 burk)

Topping:

 • 1 burk förkokta kikärter
 • 50 g majs (1 dl)
 • 1 tsk paprikapulver
 1. Dela och kärna ur chilin och hacka lite grann. Skala lök och vitlök och hacka ganska grovt.
 2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskummin och gurkmeja hastigt. Lägg i chili, lök, vitlök och majs. Låt fräsa ihop på medelvärme 5 minuter. Slå på vatten och smula i grönsaksbuljongtärningen. Låt puttra 15 minuter.
 3. Mixa soppan slät med stavmixer. Slå på kokosmjölk och värm.
 4. Häll av spadet till kikärterna och låt rinna av i durkslag. Hetta upp en torr stekpanna och rosta kikärterna och majs tillsammans med paprikapulver.
 5. Servera soppan med toppingen och ett gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.