Kikärtsbiffar med champinjonsås

Jag hittar fler och fler recept på vegetariska rätter som är riktigt goda och mättande. Här kommer så ett av recepten och den här gången vankas det kikärtsbiffar med champinjonsås. Alltså det här är så förbannat gott att jag skulle kunna äta det varenda dag i en hel vecka och jag skulle inte sakna kött ett dugg. Testa får ni se!

4 portioner:

  • 2 burkar kokta kikärter (á 400 g)
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 msk potatismjöl
  • salt
  • peppar
  • 3 msk ströbröd
  • ½ dl olja

Svampsås:

  • 250 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche
  1. Häll av vätskan från kikärterna, skölj dem och låt rinna av i durkslag och mixa dem sedan med stavmixer i en skål. Blanda ner chili, spiskummin, lök och potatismjöl. Mixa ihop till en smet. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Forma till åtta biffar och panera dem runt om i ströbröd.
  3. Hacka svampen till såsen grovt och stek i smör. Salta, peppra och häll över crème fraiche. Låt det bli varmt.
  4. Stek biffarna i olja 2 minuter på varje sida. Servera med svampsåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.