Dadel- och nötbollar

Jag vet att det har blivit flera olika recept på godisbollar med kokos i bloggen men de här måste bara med tänker jag. Alltså kommer här ett helt fantastiskt recept på just sådana rullade i kokos som inte innehåller något vitt socker och råkar vara helt sjusärdeles, vansinnigt goda så varför inte? Här samsas nötter (blanda gärna olika sorter), dadlar, kakao och lite annat smått och gott och resultatet blir över förväntan. De här kan med lätthet ätas direkt från frysen, by the way…..

20 bollar:

  • 3 dl hasselnötter eller valfria, blandade sorters nötter
  • 10 urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 3/4 dl kakao
  • ½ dl flytande honung
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt

Garnering: 

  • 2 dl kokos
  1. Mixa nötterna tillsammans med dadlarna till en någorlunda slät smet. Tillsätt kokosolja, kakao, honung, vaniljpulver och salt och blanda snabbt ihop till en kladdig massa.
  2. Forma jämnstora bollar och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen till servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.