Linsbollar med kokossås

De här linsbollarna är tusan så goda och tillsammans med kokos- och spenatsåsen blir den här rätten en riktig höjdare och en av de godaste vegetariska måltiderna jag ätit tror jag. För den som vill minska ner på det animaliska födointaget är det bara att köra igång och skulle inte bollarna vilja hålla sig runda vid stekningen så är det bara att platta till dem i stekpannan så blir det fina små biffar istället, det går hur fint som helst!

För cirka 4 personer:

  • 3 dl torkade röda linser
  • ½ chili
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • ½ dl majsstärkelse eller potatismjöl
  • 3 tsk finhackad koriander
  • salt
  • peppar

Kokos- och spenatsås:

  • 1 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 200 g hackad fryst spenat
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  1. Koka linserna cirka 10 minuter, häll av kokvattnet och låt linserna kallna helt.
  2. Hacka chilin, riv morötterna och hacka löken fint.
  3. Blanda linserna med chili, morotsriv och lök. Blanda ner majsstärkelse eller potatismjöl. Krydda med koriander, salt och peppar och smaka av. Rulla till cirka 20 bollar, tillsätt mer majsstärkelse eller potatismjöl om det är svårt att få fasta bollar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek linsbollarna på medelvärme tills de har fått fin färg runtom. Lägg upp dem på varmt fat.
  5. Hetta upp lite olja till såsen och fräs currypastan. Tillsätt kokosmjölk och smulad buljongtärning. Lägg i den frysta spenaten. Tillsätt limeskal och -saft och låt sjuda en stund på svag värme.
  6. Servera bollarna tillsammans med såsen, kokt ris eller quinoa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.