Korvcurry

Här kommer ännu en lättlagad middagsrätt och nu är det falukorven som får stå för fiolerna, eller vilken korv som helst går ju bra förstås bara den är god. Jag väljer gärna den ekologiska och med stor procent köttmängd, den är inte så många kronor dyrare än andra sorter och man vinner en hel del tycker jag. Receptet räcker till cirka 4 personer.

  • 400 g falukorv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl creme fraiche
  1. Strimla korven.
  2. Hacka vitlök, schalottenlök och chilifrukten och fräs i oljan några minuter i en stor stekpanna med hög kant. Tillsätt korvstrimlorna och strö över curry. Låt puttra en stund.
  3. Rör ner tomatpuré och creme fraiche och låt allt bli genomvarmt, smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Garnera med färsk koriander och servera med kokt ris eller pasta.
Om man vill blandar man ner kokt pasta i korvcurryn och serverar sedan direkt ur pannan vid bordet. Enklare kan det knappast bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.