Pyttipanna

Här gäller det att ta vara på rester, tänkte jag när det blev både grillkött och kokt färskpotatis över efter grillkvällen. En pyttipanna fick det bli och en förbaskat god sådan blev det också. Vi hade inga rödbetor hemma att servera till men ägg hade vi massor av i kylen som tillbehör. Pst! Receptet nedan är bara en fingervisning för det vet ju alla; att en pyttipanna går att variera i oändlighet.

För cirka 4 personer:

  • 2 gula lökar
  • 6-8 kokta potatisar
  • 500 g kokt, stekt eller grillat kött (och/eller korv)
  • lite salt
  • svartpeppar
  • färsk persilja
  1. Skala och hacka löken.
  2. Skär potatis och kött i mindre tärningar.
  3. Bryn smör i en stor stekpanna och låt löken bryna på ganska svag värme tills den tar färg. Lägg i potatis och kött, höj värmen till medelvärme och fräs ihop så allt tar färg och blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med persilja och servera med stekta ägg och, om man vill, inlagda rödbetor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.