Grönsakspaj med ädelost

Att ta vara på rester i kyl och skafferi är väl något av det smartaste man kan sysselsätta sig med och eftersom vi åker fram och tillbaka mellan två hem titt som tätt blir det alltid lite överblivna slattar här och var som sjunger på sista versen. Den här gången fick det bli en paj med spetspaprika, ädelost, rödlök och ost; helt ätbara godsaker som låg och nynnade i kylskåpet. En god äggstanning på det och middagen var räddad!

  • 100 g smör
  • 1 dl sojamjöl
  • 2 dl dinkelsikt
  • 2 röda spetspaprikor
  • 70 g ädelost
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • peppar
  1. Kör smör, sojamjöl och dinkelsikt i matberedare till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå minst 20 minuter i frysen.
  2. Värm ugnen till 225° och låt pajformen förgräddas mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Skär paprikan i bitar och fördela över pajformen. Smula över ädelost.
  4. Skala och skär rödlöken i skivor och fördela i formen. Strö över den rivna osten.
  5. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och peppar och häll över fyllningen i formen. Grädda pajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.