Röra i hop-limpa

Vem vill inte ha recept på ett bröd där ingredienserna bara rörs ihop och hälls i en smord form innan bakningen i ugnen? Det här brödet bakas utan jäst, istället blandar man ner både bakpulver och bikarbonat som jäsmedel och det gör det hela så himla enkelt. När brödlimpan svalnat är det lätt att skära i skivor utan att smula och smakar riktigt gott vare sig man rostar skivorna eller inte.

1 limpa:

  • 4 dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 5 dl filmjölk eller yoghurt
  • ½ dl flytande honung eller sirap
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Rör ihop vetemjöl, rågmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och brödkryddor i en stor skål. Tillsätt filmjölk och honung eller sirap, blanda ordentligt.
  3. Häll upp smeten i en smord brödform (cirka 2 liter).
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
  5. Låt svalna i formen en stund och stjälp sedan upp brödet på galler för att svalna helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.