Kryddig lammgryta

Jag vill bara flika in med ett recept på en mustigt kryddig lammgryta som är lika enkel att göra som den är god och får en härligt gul färg av saffran och så har vi det där med smakerna sen som är helt ljuvliga så, bon appétit på er!

Lite färglös och tråkig kanske men det var innan saffran rördes ner i grytan..

För 4 personer:

  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk koriander
  • ½-1 tsk kardemumma
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 kg lammstek i stora tärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 paket saffran
  • 1½ tsk salt
  • 50 g mandelmjöl
  • 4 tomater, grovt tärnade
  • ½ zucchini, grovt tärnad
  1. Fräs ingefära, lök och vitlök i olja. Tillsätt kryddorna och fräs några minuter. Lägg i det skurna köttet och bryn några minuter till. Tillsätt vatten som täcker och låt sjuda cirka 1 timme under lock.
  2. Tillsätt yoghurt och låt puttra ihop en liten stund till.
  3. Stöt saffran tillsammans med salt och mandelmjöl och tillsätt till grytan. Lägg i tomat- och zucchinibitarna, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.