Enkel kanel- och mandelkaka

Alla hjärtans dag i morgon och enligt tradition bakar jag en mjuk kaka i hjärtformen. Den här gången har jag gjort en superenkel kaka där ingredienserna bara rörs ihop, inget vispande alltså. Använd flytande smör för en riktig snabbvariant, annars går det ju bra att smälta smör till kakan också. Om man vill garnerar man med valfri glasyr eller kanske bara lite siktat florsocker. Jag hade mjölkchoklad hemma som jag lät smälta över vattenbad och ringlade sen över den avsvalnade kakan.

 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl flytande smör ( eller 100 g smält smör)
 • ½ dl hackad sötmandel
 • 1 tsk kanel
 1. Värm ugnen till 175°.
 2. Knäck äggen i en skål och rör sönder dem med en slickepott. Tillsätt socker och blanda runt. Häll ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, smör, hackad mandel och kanel och blanda snabbt till en jämn smet.
 3. Smörj och bröa en liten form med avtagbar kant. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen 35 minuter.
Varför inte göra två kakor när man ändå är igång?
Slarvigt ringlad mjölkchoklad på toppen passar väl en snabbkaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.