Fänkålsråraka

Jag är stormförtjust i rårakor, raggmunkar eller vad man nu vill kalla det och gör jag undantag från lågt kolhydratintag någon dag så är det just den här rätten som hamnar på matbordet hemma hos oss. Jag hade en fin, färsk fänkål i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med så den fick åka med i potatissmeten och vips så blev det en nästan ännu godare raggmunk än det vanliga originalet. Så vansinnigt enkel matlagning och så billigt sen!

Här kommer receptet för cirka 4 personer:

  • 1 färsk fänkål
  • 5-6 medelstora potatisar
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  1. Ansa fänkålen något och spara de gröna vipporna till serveringen.
  2. Skala potatisen.
  3. Riv både fänkål och potatis ganska fint, helst i matberedare. Blanda det rivna med äggen och rör runt ordentligt. Salta och peppra efter smak.
  4. Stek raggmunkar i smör eller olja och lägg upp på tallrikar.
  5. Klicka över lite yoghurt eller creme fraiche vid serveringen och dekorera med de gröna vipporna från fänkålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.