Saffransbullar med apelsin och mandelmassa

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_20181208_122112-1024x768.jpg

Och jag som trodde att jag redan bakat de godaste saffransbullarna, ever…. Men ack vad jag bedrog mig för de här bullarna med både mandel och apelsin slår allt jag bakat tidigare. Pst! Ta fram alla ingredienserna i rumstemperatur en bra stund innan baket, då blir allt så mycket bättre.

Cirka 40 bullar: 

Fyllning:

Garnering:

  1. Stöt sockerbiten tillsammans med saffran i mortel, späd med sprit och låt stå och dra minst en halvtimme men ännu hellre flera timmar.
  2. Smula jästen i degbunke. Värm mjölken tillsammans med saffransvätskan fingerljummet och häll det över jästen. Tillsätt socker, salt, lätt uppvispade ägg, smör i klickar och det mesta av vetemjölet i omgångar. Knåda till en lös deg och låt jäsa cirka 40 minuter.
  3. Riv mandelmassan och blanda med smör, socker, apelsinskal och -saft.
  4. Dela degen i två delar och kavla ut till två ganska tjocka plattor. Bred på fyllningen och vik ihop på längden. Skär 2 cm breda remsor och snurra till bullar. Lägg dem i pappersformar på plåt och låt bullarna jäsa 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 225°.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelflagor och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.