Kryddig chiligryta

En kryddig variant på chiligryta kommer här. En massa goda kryddor får plats i den här riktigt goda grytan som kan ätas tillsammans med det man känner för. Eftersom vi i vår familj just nu håller lite låg kolhydratprofil åt vi grytan ihop med en matig sallad men annars tycker jag väl att man kan välja tillbehör själv. Grytan är supergod hur som helst så missa den inte för allt i världen!

För 4-6 personer, beroende på vad som serveras till:

 • 1 kg högrev eller innanlår
 • 2 gula lökar
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 röd paprika
 • 1 tsk salt
 • 1 msk chilipulver
 • 1 msk chili ancho
 • 1 msk spiskummin
 • 1 msk malen ingefära
 • 1 tsk kanel
 • ½ msk oregano
 • salt
 • peppar
 • 1 msk soja
 • 2 tsk sambal oelek
 • 1 msk tomatpuré
 • 2 burkar krossade tomater
 • 2 köttbuljongtärningar
 • eventuellt 1-2 röda chilifrukter
 • 1 paket bacon
 • färsk persilja
 1. Skär köttet i mindre bitar.
 2. Skala och hacka lök, vitlök och paprika.
 3. Bryn smör eller olja i en stekgryta och fräs köttet runt om. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs ihop en stund. Tillsätt salt, chilipulver, chili ancho, spiskummin, ingefära, kanel, oregano, lite salt, peppar, soja, sambal oelek och tomatpuré. Blanda runt ordentligt och tillsätt krossade tomater, köttbuljongtärningar och chilifrukter. Låt puttra på svag värme cirka 2 timmar, tillsätt lite vatten då och då om det verkar för torrt.
 4. Klipp bacon i bitar och stek knaprigt. Rör ner baconet i grytan, garnera med klippt persilja och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.