Fisk med mandel

Fisk i alla former är en stor favorit hemma hos oss och nu har jag hittat en supergod fiskrätt i bloggen Erikas LCHF, följ länken http://vardagfest.blogspot.com/?m=1 där finns mycket gott att bli inspirerad av. Tillbehören till fiskrätten bestämmer man förstås själv, jag fräste ihop skivor av sötpotatis med broccoli, vitlök och chili. Så gott det här blev!

4 portioner: 

  • 600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 dl grädde

Tillbehör:

  • 2 sötpotatisar i tunna skivor
  • 400 g broccolibuketter
  • 1 röd chili
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Smörj en form och lägg i fiskfiléerna, salta och peppra.
  3. Hacka mandeln grovt.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör ner mandelmjöl, grädde och hälften av den hackade mandeln. Fördela blandningen över fisken och strö över resten av mandelhacket. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Fräs under tiden sötpotatisskivor och broccoli i olja eller smör tillsammans med chili och hackad eller pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med fisken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.