Kycklingsoppa

Varför inte en gyllene kycklingsoppa till middag? Med smak av ingefära, äpple, chili och curry blir det en härligt mustig och kryddig variant som dessutom värmer bra i höstrusket. För cirka 4 personer behövs:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 röd chili
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 kanelstång
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk garam masala
  • färsk koriander
  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i smör.
  2. Skala och riv ingefäran. Skala och skär morötterna i slantar. Finhacka löken och skär äpplet i mindre bitar. Dela chilin på längden, ta bort fröna och hacka i bitar.
  3. Fräs ingefära, lök och chili i lite smör på svag värme. Tillsätt morotsslantar och äpplebitar. Tillsätt curry. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka 5 minuter och mixa sedan soppan slät. Lägg ner de brynta kycklingbitarna, häll på kokosgrädden och lägg i kanelstången. Låt koka ytterligare 5 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och garam masala.
  4. Ta bort kanelstången och garnera med färsk koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.