Laxbiffar med saffransmajonnäs

Det är ingen hemlighet att lax är min favoritfisk och då vill jag ju gärna försöka variera mig vad gäller laxmiddagar. I kväll blev det laxbiffar med lite sting från min hemodlade chili, serverat med en supergod saffransmajonnäs. Kokta småmorötter och färsk röd paprika fick bli tillbehör på min tallrik eftersom jag håller igen på kolhydrater men annars är det ju fritt fram, kokt potatis är säkert en fullträff till biffarna också. Så jädrans gott det här blev!

4 portioner:

 • 3 laxfiléer
 • 1 ägg
 • 1 hackad gul lök
 • 1 röd chili
 • salt
 • peppar

Saffransmajonnäs:

 • ½-1 kuvert saffran
 • 1 msk citronsaft
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 ägg
 • 2 dl rapsolja
 • salt
 • peppar
 1. Ta fram alla ingredienserna till majonnäsen så att allt blir rumstempererat. Blanda sedan saffran, citronsaft, dijonsenap, ägg och rapsolja i en skål. Mixa ihop till majonnäs med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
 2. Skär laxfiléerna i stora bitar och lägg i matberedare, tillsätt hackad lök, urkärnad chili, ägg, salt och peppar och kör till en fast smet.
 3. Forma 4 biffar och stek dem på båda sidor i smör eller olja. Servera biffarna med saffransmajonnäsen och kokta eller färska grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.