Kycklingbiffar i paprikasås

Härliga kycklingbiffar i en mustig paprikasås med smak av garam masala och kokosgrädde. Så himla gott blir det och ännu bättre känns det ju att göra sin kryddblandning själv, passa på att blanda ihop lite extra i en burk så det räcker till fler tillfällen.  Receptet räcker till 5-6 personer men biffarna är perfekta att frysa in i lådor om det mot förmodan skulle bli något över.

  • 1 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kg kycklingfilé eller färdigmald kycklingfärs
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • peppar
  • 3 tsk garam masala (se recept nedan)
  • 1 msk kycklingfond

Garam masala:

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver

Paprikasås:

  • 2 röda paprikor
  • 5 dl kokosgrädde
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 msk garam masala
  • salt
  • peppar
  1. Riv lök och vitlök.
  2. Mixa kycklingfiléerna till färs och blanda ner i lökrivet. Tillsätt ägg, salt, peppar, garam masala och kycklingfond.
  3. Forma biffar och stek dem färdiga i smör eller olja.
  4. Skär paprikorna i bitar och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt kokosgrädde, tomatpuré, buljongtärning och garam masala. Låt såsen koka ihop en stund.
  5. Lägg ner biffarna i såsen och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer garam masala. Servera med t ex bönpasta och lite färsk koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.