Mandelpanerad torsk med skagenröra

Fina fisken, här torskfilé som först panerats i ägg och mandelmjöl och sedan stekts frasig i smör. Serveras med en krämig skagenröra och valfria grönsaker, enkelt och försvinnande gott!

4 portioner:

  • 4 torskfiléer eller torskrygg
  • salt, peppar
  • 2 ägg
  • 2-3 dl mandelmjöl

Skagenröra:

  • 1 rödlök
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • saften av ½ citron
  • salt, peppar
  1. Finhacka rödlöken till skagenröran. Blanda rödlök, räkor, gräslök, dill, majonnäs, creme fraiche och citronsaft, späd med lite kallt vatten om röran känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och salta och peppra.
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp mandelmjölet på ett fat. Doppa fisken i ägg och sedan i mandelmjöl så det täcker överallt.
  4. Stek i smör på medelvärme.
  5. Servera fisken med skagenröran, citron och kokta eller färska grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.