Halloumiraggmunk

En härlig variant på raggmunk, här med riven halloumi tillsammans med det klassiska potatisrivet. Med en klick yoghurt och avokadoskivor på toppen blir det en suverän liten vegetarisk rätt som mättar bra.

För cirka 4 personer: 

  • 500 g skalad potatis
  • 250 g halloumiost
  • 2 ägg
  • en aning salt
  • peppar

Garnering:

  • rysk yoghurt
  • avokado
  • färsk oregano eller annat kryddgrönt
  • chiliflakes
  1. Riv den skalade potatisen grovt och lägg i durkslag. Pressa ut det mesta av vätskan och lägg det rivna i en skål.
  2. Riv halloumiosten grovt och blanda ihop med potatisen. Rör ner ett ägg i taget, salta något (inte för mycket eftersom osten är salt) och peppra.
  3. Stek raggmunkar i smör eller olja på medelvärme cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp på tallrikar, toppa med en klick rysk yoghurt, några avokadoskivor och något kryddgrönt. Strö över lite chiliflakes och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.