Fiskgryta med kokosmjölk

Nu tänkte jag mata på med ännu en fiskgryta i bloggen, dels för att jag tycker fisk är så gott men också för att fisk är så lättlagat och för den delen lättsmält för magen. Lite asiatiska smaker blev det den här gången och det kanske kan passa så här när hösten snart är här. Grytan kan ätas precis som den är men är man lite mer hungrig men vill välja färre kolhydrater i kosten vill jag gärna tipsa om ett enkelt blomkålsris. Smaklig spis!

För cirka 4 personer:

  • 2 morötter
  • 1 stor röd paprika
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 färsk broccoli
  • 65 g färsk spenat (cirka 4 dl)
  • 500 g blandad fiskfilé i bitar
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk fisksås
  • ½ tsk salt

Blomkålsris:

  • 1 blomkålshuvud
  • lite salt
  1. Skala och skiva morötterna, skär paprikan i bitar och fräs ihop grönsakerna i lite olja tillsammans med currypastan tills det mjuknar något. Häll i kokosmjölken.
  2. Dela broccolin i buketter och tillsätt till grytan tillsammans med spenat och fiskbitarna. Låt allt sjuda cirka 5 minuter. Smaksätt med citronsaft, fisksås och lite salt.
  3. Riv blomkålen till riset grovt och låt koka i lättsaltat vatten några minuter. Låt det rinna av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen för att ånga av en stund och servera tillsammans med fiskgrytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.