Morots- och kokossoppa

En soppa är aldrig fel, enkel att göra, lägger sig fint i magen och gör inga stora hål i plånboken heller för den delen. Den här morotssoppan (från ICA:s receptblad Buffé) har fin kokossmak och sting från vitlök och chili. För extra crunch serveras den med lite pumpafrön på toppen. Supergott!

4 portioner: 

 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • ½ kg morötter
 • 1 tsk spiskummin
 • 2 msk riven färsk ingefära
 • chiliflakes
 • 1 burk kokosmjölk
 • 6 dl vatten
 • 1 lime, saften
 • salt
 • peppar
 • pumpafrön
 1. Hacka lök och vitlök, skala och skär morötterna i slantar.
 2. Fräs lök och morötter i olja i en kastrull. Tillsätt spiskummin, ingefära och chiliflakes. Blanda runt ordentligt och fräs ytterligare några minuter. Häll på kokosmjölk men spara lite till serveringen. Späd med vattnet och låt soppan sjuda under lock cirka 20 minuter, tills allt är mjukt.
 3. Mixa soppan slät och smaka av med limesaft, salt och peppar.
 4. Häll upp soppan i djupa tallrikar, ringla över lite kokosmjölk och strö över pumpafrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.