Surdegsbröd med räkor och egen majonnäs

Här flödar räkorna på en lång skiva surdegsbröd toppat med egen majonnäs gjort på brynt smör. Härliga smaker och en rejäl måltid, en hel del fett förstås som alltid när det handlar om majonnäs men när man gör egen blir det också så mycket godare och det känns ju alltid bra att veta vad man stoppar i sig. Det här är en perfekt festmåltid när man vill bjussa på något riktigt gott!

4 rejäla mackor:

  • 4 ägg
  • 4 långa skivor surdegsbröd
  • 500 g skalade färska räkor

Majonnäs:

  • 250 g smör
  • 3 äggulor, rumstempererade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad dill
  1. Börja med att koka äggen och spola med kallt vatten så de svalnar.
  2. Bryn smöret till majonnäsen i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Häll över i en kanna och låt svalna.
  3. Vispa äggulor och senap i en skål. Tillsätt smöret i en fin stråle under kraftig vispning och vispa tills majonnäsen tjocknat. Smaka av med pepparrot, citronsaft, salt och peppar. Vänd till sist ner dill och låt den stå kallt så länge.
  4. Rosta brödskivorna.
  5. Skala och skiva äggen.
  6. Bred majonnäs över bröden och fördela äggskivorna ovanpå. Toppa med räkor, pressa över citron. Krydda med lite salt och peppar och garnera med dill och citronskivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.