Krämig kycklinggryta

Vi ska alldeles snart åka tillbaka till Göteborg efter att ha tillbringat helgen i stugan på Tjörn. Här stannar vi alltid så länge det bara går och brukar som regel försöka hinna med att äta middagen på kvällen innan vi åker iväg. Så blev det också ikväll och det fick bli en gryta av några kycklingfiléer som fanns i frysen, lök, paprika och tomater från kylen och lite annat smått och gott. Perfekt sommarmat som är färdig i ett nafs!

4 portioner:

 • 1 stor gul lök
 • 2 gröna paprikor
 • 3 tomater (eller ett gäng cocktailtomater)
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 tsk krossad rosépeppar
 • 3-4 kycklingfiléer
 • salt
 • svartpeppar
 • 3 dl crème fraiche
 • dill
 1. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprika och tomater i bitar eller halvor. Fräs lök och grönsaker i olja i en stekgryta, pressa över vitlök och strö över rosépeppar.
 2. Skär kycklingfiléerna i större bitar eller skivor och lägg över i grytan. Fräs ihop tills kycklingen får fin färg, salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och koka ihop en stund så att kycklingbitarna blir helt färdiga.
 3. Klipp över dill och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.