Enkel köttgryta

I väntan på att fotbollsmatchen mellan Sverige och Sydkorea ska starta tänkte jag bjuda på en köttgryta som kom till härom veckan vid rensning av kyl och frys. Det brukar alltid bli någon slags gryta vid sådana tillfällen och den här blev riktigt bra faktiskt, testa får ni se. Nu håller vi tummarna att Sverige vinner VM-matchen!

4 portioner:

  • 500 g benfritt fläskkött, t ex fläskytterfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 msk madras curry
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1-2 dl creme fraiche
  • 1 bit purjolök
  • salt
  • peppar
  • gräslök
  1. Skär köttet i bitar, skala och hacka löken grovt.
  2. Fräs kött och lök i smör i en stekgryta.
  3. Skala morötter och palsternackor och skär i bitar.
  4. Ansa paprikan och skär i bitar. Lägg ner allt i grytan , tillsätt curry, sambal oelek, köttbuljongtärning och vatten. Låt koka cirka 30 minuter.
  5. Tillsätt creme fraiche, skär purjolöken i bitar och lägg i grytan och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar och klipp över lite gräslök.
  6. Servera grytan med kokt potatis eller ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.