Köttfärslimpa med bacon

Köttfärslimpa är ju så förbenat gott och dessutom superenkelt att laga eftersom den ju sköter sig själv i ugnen. Så, vi kör en variant till här i bloggen tycker jag, den här gången med smak av bacon och persilja, lika enkelt men med en extra piff. Perfekt mat att göra mycket av och frysa in det som inte går åt vid middagen. Smaklig måltid hörrni!

4 portioner:

  • 3/4 dl ströbröd eller havregryn
  • 1½ dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk riven lök
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ kruka persilja
  • 2 paket bacon
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ströbröd eller havregryn med mjölk i en skål och låt svälla 5 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, riven lök och peppar. Hacka persiljan och blanda ner i smeten.
  3. Forma en limpa och lägg den i smord eller bakpappersklädd ugnsform. Fördela bacon över hela limpan och grädda mitt i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
  4. Servera med kokt potatis och någon god sås gjord på stekskyn från limpan (se t ex Köttfärslimpa med brunsås ).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.