Färgglad kycklinggryta

Då och då rensar jag ut lite här och där ur kyl och frys och brukar då laga till någon gryta av det jag hittar. Vi hade tre kycklingfiléer kvar i frysen som fick stå för basfiolerna i den här anrättningen, en bit skinka fick också åka med i farten. Visst är det lite av en chanstagning den här sortens sysselsättning men ack så roligt och det bästa av allt är att det oftast blir riktigt gott. Följ det här receptet om ni vill men annars är det ju bara att ändra efter eget tycke och smak.

Cirka 4 portioner:

 • 1 stor rödlök
 • 1 stor morot
 • 1 röd paprika
 • 3 kycklingfiléer
 • 100 g rökt skinka
 • 5-6 msk ajvar relish
 • ½ kruka persilja
 • cirka 4 dl vatten
 • salt
 • peppar
 • maizenaredning
 • 1 liten burk majs
 • 1 bit purjolök
 1. Skala och hacka rödlöken grovt, skala och skär morot och paprika i bitar. Fräs det i smör i en stekgryta på medelvärme.
 2. Skär kycklingfiléerna och skinkan i bitar och tillsätt i grytan. Låt allt fräsa ihop en stund så kycklingbitarna tar färg. Blanda ner ajvar relish, hackad persilja och späd med vatten så att det täcker ordentligt. Låt puttra under lock 25 minuter.
 3. Smaka av med salt och peppar och red grytan med lite maizenaredning så att det tjocknar något. Rör ner majs och strimlad purjolök och servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.