Bön- och zucchinisoppa

Recept på matiga soppor tröttnar jag aldrig på så här kommer receptet på ännu en sådan. Den här soppan görs på lök, zucchini och vita bönor som bas och för extra mättnad serveras den med kokta ägghalvor och räkor. De rostade pumpakärnorna kan förstås uteslutas men helst inte för de ger verkligen en extra piff på anrättningen. Mums säger jag bara!

Alltså jag säger bara STAVMIXER, bästa uppfinningen till köket!

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 förp kokta vita bönor
  • 1 zucchini
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • ½ kruka färsk koriander
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Garnering:

  • 4 ganska löskokta ägg
  • 500 g skalade räkor
  • ½ kruka koriander
  • ½ dl pumpakärnor
  • eventuellt lite rysk yoghurt
  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Krossa fänkålsfröna i mortel.
  3. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite olja tills löken mjuknat.
  4. Skölj bönorna och låt rinna av i durkslag.
  5. Skär zucchinin i tärningar. Tillsätt allt i lökblandningen och låt fräsa ihop ett par minuter. Häll över buljongen och låt koka 10 minuter.
  6. Mixa soppan helt slät. Tillsätt koriander och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  7. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna på medelvärme tills de får fin färg och låt svalna.
  8. Skala äggen och dela på mitten.
  9. Häll upp soppan i tallrikar, garnera med kokt ägg, räkor, färsk koriander, pumpakärnor och kanske en klick rysk yoghurt på toppen för de som är extra hungriga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.